Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ghost

2010.02.12

 

Ghost 

(Egyperces)

 

Film, amely sokunk lelkébe beleégett. Tudtuk, hogy ilyenért nem fog hullani Oscar - eső. Mégis. Annyira a helyén van minden mozzanata. Annyira rólunk és értünk szól. Értem sokszorosan. Sokszor sokszorosan.

 

 

Mikor behozták - ide, haza, bemutatni, én egy 43 éves ember hatalmas kezét szorítottam a sötét moziban. Sírtunk. A lélek, és mindketten jól éreztük - nincs sok idő. Egy hónap múlva a nagy ember már halott volt.

A megrázó esemény után egy-két hónappal édes, szöszke nagylányom fogta a kezem és most már mi ketten sírtunk. Azóta Parick Swayze is elment. 57 évesen vitte el a rák. 

A szép nagylány családot alapított és nagyon messzi laknak. Más országban, ahova én nem tudok elmenni.

A mozit szétbontották. Gyönyörű bábszínház lett belőle, de soha többé nem lesz az a csodákkal teli, sötét terem, ahol annyi gyönyörűséget láthattam. Az otthoni mozi - mozik soha nem vehetik fel a versenyt egy szélesvásznú, hatalmas csodával. A multikat nem tudom elviselni.

(Igaz kifizetni sem tudnám).

 

 

Nagyon gyorsan elfutottak az évek és rá kellett jönnöm: - ami nekem mindennél fontosabb volt, azt a többiek elfelejtették. Élik a saját életüket és egyre szűkebb résen férek bele. Tolakodni kár lenne. Nem is tudok.

Úgy érzem - az a nagy szükség , ami rám volt kiszabva - elmúlt. Már nem kellek és örülhetek, ha nem mondják a szemembe, mert jól neveltek és szeretnek is, csak fölösleges lett a jelenlétem. Adni csak a viszonosság elvárásának legkisebb gondolata nélkül szabad.Tartalmas életet meg mindenki csinál magának, mert senki nem csinálja meg helyette.

 

 

Falevél lettem, görbe ág.

Susog a maradék, hajlott

Lomb a szélben.

Elsusog régi titkokat,

Titkokat melyeket őriz,

Örökké a szívem.

Bár a világban más

Dalok szólnak  s már

Nem nekem mondják,

Ha valami nagyon fáj,

Azért a régi - régi élet,

Emléket simogatva,

Lágyan, csendben 

A szívemre száll ...

 

 

thao

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.