Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SETTENKEDŐBŐL LOPAKODÓ

2011.02.16

Settenkedőből lopakodó

 

 

(jegyzet)

 

 

Megint megmutattuk! Az anyánk jóistenit! Nyíri bicskás paraszt vagyok, számomra büszke örökség (a rekvirált száz hold csak növeli az egészséges önérzetet és magam tudását.) Sikerült megint tönkrevágni egy három diplomás, vallásos, a sajtó kitűnő művelőjeként tisztelhető embert. Egy ember, aki válása után – ahol szinte mindig a férj húzza a rövidebbet – (kivéve az alkoholista, brutális szennyládákat) – teljesen a padlóra került. Mi, társadalom, küldtük oda, végignéztük, rezzenéstelenül, hogyan veszíti el a munkáit, sorra. Kiröhögjük, hogy vallásos lévén 52 évesen még akar egy gyereket.

 

 

Akkor viszont beletúrtunk sebzett lelkébe, könyékig, mikor a hagyma és a krumpli mellé, amit már betett a bevásárló kosárba, zsebre vágott egy rúd téliszalámit. Jegyzőkönyv, agyagig szégyenülés és büntetés fizetése – a semmiből. Van olyan lumpen réteg, megadta az ég, amelyiket a biztonsági őr nem mer feltartóztatni, mert másnap családostól jön vissza, bicskával és megdádázza a személyzetet – ha szét nem veri a fél boltot. De említett esetünkben annyira nyilvánvaló a dolog irrealitása, a segélykiáltás rosszul választott formája, hogy el kellett volna engedni. Akkor viszont kolléga úrék ugyanúgy, fejjel homokban tovább játszhatták volna „Nemtudomkát”.

A lázadás elmaradásának végkifejletébe nem is akarok most és itt belegondolni. Nem az említett ember becsületén esett csorba. Bemutatkoztunk, szarból vagyunk. Ridegek, együttérzést nem ismerők, nyírjuk a tehetséget, mint borbély a lurkót nyárra.

Lekopaszodik rólunk minden érték, lassan, de biztosan átveszik a sumák gennyládák a vezetést, médiában, munkahelyeken, az utcán – ha útba esünk – hovatovább fel is fognak minket lökni.

Én itt most nem azt dicsőítem, hogy lopjál testvérem, mint a szarka, oszt annyi!!! Fenéket!!! Én arról kiabálok, hogy figyeljünk már végre egymásra, asszentségit neki, vegyük fel az emberibb orcánkat! Nyúljunk utána, ha valaki botlik, le, az ellehetetlenülés felé. Adjunk, mert megérdemli, munkát a kezébe, mert kiváltságos, mert sok megszívlelendő gondolatot oszthat meg még velünk. Tanító. Az újságíró, ha nagyon jó, a legnagyobb tanító. Szem a szemünk helyett, fül a mi hallásunk helyett. Erkölcsi mérce.

És ne emlegessük, hogy aznap mit ivott, mert ez a munka darál keményen! Ha úgy van összerakva, hogy az alkoholra szüksége van – ő játszik a saját egészségével. A mája ezres lesz és elpatkol majd hatvan évesen. Közünk hozzá nincs. Ismerem a szakmát. Férjem, a maga nemében abszolút géniusz – 43 évesen ment rá arra, hogy  TUDTA A SZAKMÁT.

Soha nem tévedett. Mindent leírt, amit kellett, aztán elment. Az örökség itt van a könyvtárakban, mikrofilmeken. Mert rosszul gondoljuk, ha azzal apellálunk, hogy az újság a napok művészete, tényfeltárás, amit másnap elgörget a járdán a szél.

 

A számomra értékelhetetlen verseny „Megasztár” címmel a kottadiszleksziások gyűjtőhelye, a vak vezet világtalant mintapéldánya. (Sem a versenyző, sem a zsűri nem ért ahhoz, ami épp folyik). Aki a zsűriből értene hozzá, mert zenész, az meg alig szólal meg, mert szégyelli, hogy annyira megfizették ezért a szemét munkáért, hogy pirulva, de beült. Na – egy embertől hallottam helytálló, karakteres, mindig vállalható véleményt.

 

Attól, akiről nem a három diploma, a rádiós múlt és a teológia fog a nagyérdeműnek eszébe jutni ezután, hanem a téliszalámi.

 

Köpedelem, amiben élünk, s ha ezt így folytatjuk, ha kinyújtott kezet nincs másik, ami megragadja, akkor minél gyorsabban melegedjen a föld és tűnjünk mindahányan – lehetőleg a francba.

Komolyan ezt gondolom.

(thao)

 

 

 

P.S.: Bulvársajtó!!! Egyem a szíveteket! Sikerült felturbózni ötezer forintra a kárt. 30 nap múlva a kutya nem emlékszik rá. Attól tartok - addig cseszegetitek, amíg végleg kikészül ez a szerencsétlen ember.Még egyszer kérdezem: - A milliárdokat ellopó, mocskos disznókat védi a politika??? Még kormányváltással sem lehet őket felelősségre vonni? Gyilkoljunk  akkor, minden probléma mögé nézés nélkül. Rajta!!! Lehet, hogy sikerül kikészíteni ezt a szegényt.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.