Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Postai küldemény

2010.06.14

Postai küldemény

 

(karcolat)

 

 

Tegnap kaptam kézhez a leveledet. Forgattam a borítékot egy ideig. Valahogy nem volt merszem kinyitni. Mi állhat benne, ha te levélre adod a fejedet? Erős, nagy betűid beleszúrtak a szemembe, már a nevemet olvasva. Nem sejtettem belőle túl sok jót.

 

A sejtelem be is igazolódott. Így ki merted mondani, el fogsz utazni. Olyan messzire, amilyen messze nincs is… Fogod a bőröndödet, valamint a titokban csináltatott hivatalos papírjaidat és kisettenkedsz előlem pénzt keresni. Jujj!! De alja egy megoldás ez így, bukik ki belőlem a gondolat. Nem mondom ki, mert magam előtt sem alázódok odáig, hogy minősítsem a magatartásodat. Bele, a szemembe, vagy akár a telefonba, nyíltan, megokolva.

Ez valahogy karakán megoldás – lett volna.

De kisuttyonkodni a nagyvilágba, mert forró a talaj a pénztelenség miatt – galád megoldás. A szívem helyén jégkockák kopognak. Ha hirtelen rám kérdezne valaki, ijesztő gyorsasággal, ki vagy te – nem tudnám a választ.Egy perc elteltével már tudnám. SENKI. Meghaltál a számomra.

Létezésed körülményeit sűrű homály fedi. Igazából nem is voltál, csak valami sejtelem, valami kézből kicsusszanó halféleség. A lelkemhez nem értettél, mivel neked csak olyan adatott, amelybe egyedül férsz bele.

Most biztosan jobb lesz neked. Elkápráztat a nagy semmi.Pontról pontra fogsz rájönni, milyen keserves lesz idegenben nagyon idegennek lenni. Mennyire óvakodnak majd befogadni, azok is, akik beszélik az anyanyelvedet. Nem vagy képes meghallgatni másokat. Azonnal uralkodni és dirigálni akarsz.Majd odakint tanulod meg, mennyire semmibe veszik azt az emberfajtát, aki csak önmagára tud tekintettel lenni.

Ennyit fűzök hozzá. Nem kívánok neked semmit. Ha jót főztél, váljék egészségedre. Ha elszúrtad, te eszed meg és senkit nem hibáztathatsz. Illetve biztosan föl fogsz sorolni - alsó hangon – legalább öt momentumot, ami vesztedet, sikertelenségedet okozza. Mekkora lesz az arcod, ha sikeres leszel! Atyaisten! Jó, hogy ezt a fensőséges örömmámort nem leszek kötelezve végig asszisztálni. Furcsa ember voltál. Jó érzés tőled minél távolabb lenni. Jó dolog tévedni.

Sokat tanul az ember!

 

 

 

thao

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.